Ads 468x60px

Χάσε λίπος από την κοιλιά βελτιώνοντας το πρωινό σου

Σήμερα σας βάζω ένα πολύ σωστό άρθρο που διάβασα στο tlife.gr

Υπάρχει τρόπος τελικά να διώξεις το λίπος από την κοιλιά; Τι γίνεται όταν η δίαιτα δεν επικεντρώνει εκεί που σε απασχολεί; Σκέφτηκες ποτέ ότι παίζει σημαντικό ρόλο το πρωινό σου;

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να κερδίσεις τη μάχη...
"Εκτός από το δυσάρεστο αίσθημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, είναι γνωστό πως είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή για το άτομο, καθώς η αυξημένη περιφέρεια μέσης έχει συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ινσουλινοαντίσταση και σακχαρώδη διαβήτη" επισημαίνει!

ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΛΙΑΣ
H διαιτολόγος εξηγεί πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς είναι οι εξής τρεις:

-Ο σωματότυπος! Η μείωση της κοιλίτσας προϋποθέτει τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, επομένως δυνητικά, κάθε δίαιτα απώλειας βάρους μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ο τύπος του σωματότυπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος θέμα κληρονομικότητας. Εάν η κύρια αποθήκη λίπους είναι η κοιλιά, τότε εκείνη είναι που θα μειωθεί περισσότερο κατά την απώλεια βάρους.

-Μυστικό τα πολλά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά (μειωμένων λιπαρών), ολικής άλεσης προϊόντα, αλλά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας, γρήγορο φαγητό και αναψυκτικά συσχετίζεται με χαμηλότερη περιφέρεια μέσης.

-Διαχείριση του στρες. Τα επίπεδα κορτιζόλης, επίσης, έχουν συσχετίσει με ινσουλινοαντίσταση και κοιλιακή παχυσαρκία. Επομένως, το στρες μεταξύ άλλων οδηγεί και σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η συσχέτιση της ινσουλινοαντίστασης με την αυξημένη περιφέρεια μέσης φαίνεται αμφίδρομη. Με άλλα λόγια, η αυξημένη περιφέρεια μέσης προκαλεί ινσουλινοαντίσταση αλλά και η ινσουλινοαντίσταση προκαλεί αύξηση της περιφέρειας μέσης.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πηγές πρωτεΐνης και ολικής άλεσης τρόφιμα, μπορεί να είναι το κλειδί για ομοιόμορφη κατανομή λίπους και καλύτερη εικόνα σώματος. Δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φαίνεται να οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, συνεπώς και λίπους από την κοιλιά.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λοιπόν και η στρατηγική σου πρέπει να βασιστεί σε αυτό ακριβώς. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες! Θα σε χορτάσει, θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και θα μειώσει την όρεξή σου για ανθυγιεινά σνακ την υπόλοιπη ημέρα.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου σου προτείνει χορταστικές ιδέες για πρωινό. Αν τις συνδυάσεις με προσεκτική διατροφή όλη την ημέρα το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές πολύ γρήγορα:

1. Ομελέτα με λαχανικά και άπαχη γαλοπούλα.
Πρόσθεσε και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και έχεις ένα γεύμα που θα σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα.

2. Δημητριακά βρώμης με γάλα και τριμμένο καρύδι
Δεν είσαι φαν του αυγού; Μπορείς να επιλέξεις τη βρώμη, βρασμένη σε ημίπαχο γάλα, μαζί με σταφίδες και λίγο τριμμένο καρύδι.

3. 2 κράκερ ολικής άλεσης, 1 φέτα γαλοπούλα, ½ φλ τυρί cottage & 1 μικρό φρούτο
Αν πάλι δεν αντέχεις το γάλα, ειδικά το πρωί, δοκίμασε κάτι πιο στέρεο που και πάλι θα σε χορτάσει και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια.

4. Smoothy (1 φλιτζάνι γάλα, 2 μέτρια φρούτα, *προαιρετικά 5-10 γρ. πρωτεΐνη γάλακτος)
Όλο σου το πρωινό σε ένα αναζωογονητικό super ποτό που θα σε τονώσει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

5. 1 γιαούρτι 2%, 2 κ.σ. μούσλι & 1 μικρό φρούτο

6. 1 αραβική πίτα (1 αυγό μάτι ή ομελέτα, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών & λαχανικά επιλογής)

7. Τοστάκι με ψωμί ολικής άλεσης (1-2 φέτες γαλοπούλα βραστή, 1 φέτα τυρί μειωμένων λιπαρών)

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ;
Η μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί, οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση σνακ υψηλού γλυκαιμικού δείκτη! Τα τρόφιμα αυτά αυξάνουν την έκκριση ινσουλίνης και οδηγούν τη συσσώρευση λίπους απευθείας στην κοιλιά. Μάλιστα, φαίνεται πως παρόλο που οι ενήλικες καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη, αυτή λείπει από το πρωινό γεύμα, πόσο μάλλον για τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό.

Μια απαραίτητη προϋπόθεση για μία επιτυχή προσπάθεια απώλειας βάρους και τη μείωση της κοιλίτσας είναι το αίσθημα της πληρότητας και όχι της πείνας, ένα πρωινό γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και μία δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι τα μυστικά σου όπλα. Και πάνω από όλα, μην αγχώνεσαι αφού το στρες θα πετύχει το ακριβώς αντίθετο.

πηγή:  http://www.tlife.gr/Article/FN/0-105-24558.html

1 σχόλιο:

  1. Εμενα το σκασμένο το λίπος εκεί πηγαίνει κι επικάθεται!!! Νεύρα, πολλά νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Βραβείο

TrendyBlogAward

Top blogs